Budak Comel Yang Singgah

Tuesday, June 28, 2011

f(x)! Best Ever Korean Group!

SULLI 

VICTORIA - F(X) LEADER

LUNA

AMBER

KRYSTAL
Monday, June 27, 2011

HOT SUMMER! ^_^



HOT SUMMER : F(X)
Hot Hot Hot Hot Summer
Hot Hot Hot Hot Breathe
Hot Hot Hot Hot Summer
Hot Hot Hot Hot Breathe

dojeohi ireohgen deo andwae gesseo
naega eotteohke deunjom sonbo gesseo
nalkeun style bakke moreuneun neol produseu
eolmana meotjyeo jilji, jom algess

gyoshireseo
samushil chaek sangeseo
cheongso anhan bangeseo
eoseo nawara eobseo

tteugeo un gwangseon ssoda jyeo at ttakkeumhae
nun busheo saljjak jji purin nun sunglass
eoreumeul kkaemun ibsok wajak eoreolhae
haneureun parah da mothae
tumyeong haejyeo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer Ah
Hot Hot neomu deowo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot ige jemat

Hot Hot Hot Hot Summer
Hot Hot Hot Hot Breathe

mallibu haebyeoneun anideo rado
geum garu bburyeot ni nun busheo pado
bal tuktuk teoldo ice-cream gagero
gashib gadeukhan TV ga
jaemi eobseo

hangang eseo
mul paran donghae eseo
jeo water park eseo
jaemitge nolja eoseo

tteugeo un gwangseon ssoda jyeo at ttakkeumhae
nun busheo saljjak jji purin nun sunglass
eoreumeul kkaemun ibsok wajak eoreolhae
haneureun parah da mothae
tumyeong haejyeo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot neomu deowo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot ige jemat

ttam heullineun
waeguk ineun
gireul
allyeo juja

neomu
deo umyeon
kkaman
ginot ibja

Yeah! It Must Be Burning
Cuz I Got You Sweating In This Weather
All Them Heads Be Turning
True that You Know I Got It

tteugeo un gwangseon ssoda jyeo at ttakkeumhae
nun busheo saljjak jji purin nun sunglass
eoreumeul kkaemun ibsok wajak eoreolhae
haneureun parah da mothae
tumyeong haejyeo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot neomu deowo

Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot ige jemat

( Hot summer ~!  )Hot Summer
Ah Hot Hot Summer
Hot Summer
Ah Hot Hot neomu deowo

Hot Hot Hot Hot Summer
Hot Hot Hot Hot Summer



* SCREENCAPS!



     
Sunday, June 26, 2011

KISAH 2 TAHUN LEPAS..


Tersentuh baca entri sorg akak ney kat blog dia.. (link kat atas)
secara tetiba jer, aq teringt lak peristiwa lalu.. tyme 2 tahun lepas..
(mula-mula dok kat bumi keningau ney ar..)
JOM, IMBAS KEMBALI..
*
*
*
*
*
mula-mula mdaftar kat cni, pnya la apy mak aq, aq dpt msuk mktb.. aq jer dok murung coz aq xmw separated ngan family..
apa tidaknyer, dr kecik smpi ke besar, stay ngan family jer..
okie2.. tuu mula2..
tyme pas pdftrn jer, urus bilik, angkut barang.. semua la..
nak ready kan tuk ikut orientasi..
sdey giler tyme tuu.. yer la, dorg mak bapak aq tgalkan aq kat asrama ney hah..
1st week.. lgsg x kontek mak aq kat umah..
pa tidaknya, busy ngan orientasi kan..
pas jer orientasi, aq trus kontek mak aq..
tyme call tuu, bapak aq yg angkt.. dia bgtw mak aq nangis kat umah..
aq pown tnya ar.. np lak mak nangis..?
bapak aq jwb, dia rndu ko.. tu ar x prnah separated ngan ank pmpuan pertama dia ney.. :(
pnya laa tsentuh hati aq tyme tuu..
mak aq bckp dlm phone pun sdey jer nada dia..
tp tu dulu la..
skang ney, dh biasa ngan khdupan kat hostel..
mak aq pun dh biasa jauh ngan aq..
cumanyer, xkn prnah miss calling her..
hihi..
ank ksygn la katakn..
hoho..
apapun, cter kat blog kak aishah lg myentuh hati..
kesian c ibu tuu.. brat hati nak lepaskn anak dia..
klu aq dlm situasi tsebut, konfirm nanges punyer...
dh la cengeng..
=.="

TELUR DALAM TELUR??


surat khabar semalam.. UTUSAN BORNEO..
sebijik telur dijumpai dalam sebijik telur ayam kampung kat kampung aq..
guess what?
MY DADDY yg jumpa! hoho..
gmbr tuu gmbr bapak ngan adik aq..
aq pown tkejut gak dpt tw sal bnda ney..
ye ar.. bru brapa hari kat hostel.. dorg dh kontek aq bgtw dorg jumpa telur pelik..
ayam yg bapak aq pelihara tuu btelur.. ney hah telur dia..
heran bin ajaib bebenor..
=.="

ANIME. Itazura Na Kiss.

tyme cuti yg lepas.. aq sempat gak lyn bbrapa anime tuk mhilangkan rasa bosan..
ye ar.. xdpt nak jln2 pown kn..
=.="
nak tw apa anime yg aq lyn??
ahaha.. aq lyn yg sweet2 jer.. ;p
ITAZURA NA KISS..
playful kiss versi anime jepun..
sweet giler beb!!
korang bila dh lyn anime cenggini, dh mula ar angau.. hoho..
jom tgok gmbr2 dlm anime ney..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sweet kan? ;p




sweet kan? hoho.. korang try ar tgok.. best giler.. :)


DIALOG DUA HANTU

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya, 

"Apsal kau ni asyik menggigil je?" 

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi. 

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah. 

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B. 

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu. 

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.." 

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang." 

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat. 

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan. 

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata, 

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

HARTA PUSAKA NENEK

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."

Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."

Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?"

Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."

Rahmat : "?????"


HADIAH HARI GURU

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok.

Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan.

Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana?

Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika bapa kamu penanam jagung… jagunglah hadiahnya, jika nelayan, ikan pun boleh..

Murid-murid: Ohh…. begitu..

Keesokan harinya, penuh meja cikgu itu dengan pelbagai hadiah… macam-macam ada. Tersenyum lebar cikgu ….

Hah, kenapa kamu berpeluh ni Mamat? Datang lewat pulak!

Mamat: Usung hadiah cikgu… tu ada kat luar kelas.

Cikgu: Ya.. Allah, batu nesan Mat?????

Mamat: Ha….aaa (dengan bangga)

Cikgu: Ayah kamu kerja apa?

Mamat: PENGGALI KUBUR cikgu.

Cikgu: Patutlah.

=.="

KISAH JERUK MANGGA! HAHA~

Al-kisah tentang pelajar tahun enam di sebuah sekolah rendah yang
menyambut hari guru. Masing - masing berebut - rebut nak memberi hadiahkepada cikgu kesayangan mereka, Cikgu lina.Apabilaloceng tamat kelas dibunyikan, beraturlah murid tahum Enam Gigih untukmemberi hadiah kepada guru kesayangan mereka itu. Dari kad berukuran biasa hinggalah kepada kad yang sebesar gajah.Tibalah giliran Leha, ketua kelas, dengan kotak yang bersaiz besar dan cantik, lain dari yang lain menghulurkan hadiah tersebut kepada Cikgu Lina.Tapi sebelum itu, sambil tersenyum simpul si Leha meminta cikgunya meneka isi kandungan kotak itu.Maka jenuhlah Cikgu Lina meneka. Bermula dengan kek sampailah kepada lampu tidur, semuanya disambut dengan gelengan kepala si Leha tanda salah.Dengan tidak semena - mena, ada cecair yang meleleh dan menitis dari bucu kotak itu. Dengan lajunya, Cikgu Lina mencalit titisan cecair itu dengan jarinya lalu memasukkan kedalam mulutnya dan merasa.."Hmmmm.....masam. ...ha.... cikgu tau dah...kamu hadiahkan cikgu jeruk mangga ye. Mana kamu tahu favourite cikgu ni? Pandainya...
"Errrr....sebenarnya kan cikgu...saya hadiahkan cikgu ANAK KUCING," terang Leha sambil bersedia nak blah......
p/s: Sadis tol...cikgu dia rasa apa?? ;p

VICTORIA F(X)~ I LOVE HER! ^_^

Victoria Song (Song Chi En) 
( Hangul : 빅토리아, kelahiran nama Song Qian ( Cina : 宋茜))
Victoria Song f(x)
Etnis: Chinese
Tinggi: 168cm
Tanggal lahir: February 2, 1987
Pengalaman:
*Spris model (dengan Lee Junki)
*Smart model (dengan SHINee)
*Chinese Samsung LCD Model
*Chinese Anycall Anydream CF (dengan Rain)
*SHINee Noona is so pretty lead female
*Kangta In my heart someday MV lead female
*Super Junior M “U” MV lead female
*SHINee Photoshoot for Vogue Girl December 08 issue
FACT:
1. Setelah F(x) selesai mbuat performance pertamanya, orang pertama yang langsung dihubungi adalah Orangtuanya yang tinggal di Cina
2. Kata – kata pertama yang terpikir oleh Vic setelah debut Stage nya adalah “Ah, akhirnya kami debut juga!" ;p
3. Vic sgt teringin bjumpa ngan Song Seunghun n Lee Hyo Ri suatu saat nanti! ^_^
4. Song Hye Gyo unni~
5. sukakn lelaki yg tinggi dan lelaki tsebut hndak laa tgi dari dia.. ~ (Nichkhun juga lebih tinggi ya ^^)
6. Victoria selalu bawa dompet n tissue ke mana – mana~
7. Makanan yang baru – baru ini dia nak sgt makan adalah Ayam Asam Manis (Salah satu Masakan Cina)
8. Ternyata Vic ini orangnya santai n sederhana  dalam berpakaian, tapi tetap nmpak cntik dan menarik! 
9. Dari semua member F(x), bagi Vic, Amber laa yang  paling menarik, soalnya kata Vic, Aura kelelakian Amber sgt charming! :)
Monday, June 20, 2011

HATI INI TELAH DILUKAI....


Semalaman
Terkenangkan diri mu
Mengalir airmata ku
Membasahi pipi
Mengapa kau
Sanggup meninggalkan diri ku
Sedangkan kau tahu
Perasaan ini


Kau berjanji
Akulah kekasih mu
Sanggup ku singkirkan semua cinta yang lalu
Tidak ku duga ini akan terjadi
Kata perpisahan yang kau pinta


Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Tak ingin ku mengenangkan
Kisah lama
Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Kerana hati ini telah dilukai

KISAH HATI.. :)

ada apa ngan kisah hati??
oh ya.. tajuk entri kali ney ialah Kisah Hati.. 
actually Kisah Hati tuu tajuk lagu sbnrnya.. hihi..
lagu ney best gak sbnrnya.. cuma sdey jer dgr lagu ney..
pesaipa? hah... ney la nk gtw ney..
eh eh.. x perlu la kn.. hihi
nak tuju lagu bley? hihi..
lagu ney sbnrnya aq nak tujukan kat someone yg jauh nun di sana tuu ar..
lantak laa.. w/p agak tkilan ngan kata2 dia, tetap gak nak tuju lagu.. biar ney jd yg t'akhir.. :)
kat bawah ney lirik lagunyer yer.. sila laa hayatinya.. :)


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya..

nice love quotes for facebook. good love quotes for facebook

Tuesday, June 7, 2011

KOREA LAGI? LAYAN... ZASSS!!!

okeh2.. next, kita beralih kepada plakon yg cute ney.. I like it!
YOON SHI YOON

cute + adorable = awesome! :p
jom tgok some pictures! :)

cute!! :D
like him very much! saranghae! :)


Saturday, June 4, 2011

JANGAN STRESS, RELAX SUDA.. :D

saudara mara. sepupu. makcik. pakcik.
perkara biasa dalam famili. x gitu?
ala korang, jangan laa kalut sgt... (ntah mana ntah aq blajaq ney.. :p )
saja jaa nak story2 sket sal famili aq.. x bley ka?
kalau x bley, pa lagi.. korang yg xnak baca, sila tinggalkan page ini.
bagi mereka yg ingin mbaca, teruskan stay ya?
nanti aq bagi korang gula-gula sebijik, okeh? :)
okeh2.. kita mulakan citer kita ya?
tekan clutch, masuk gear 1, jalan.. eh eh, melalut plak.. :p
dipendekkan citer, aq sebenarnya baru taw aq ada sedara mara len.. setakat ney yg aq kenal adalah orang-orang yg aq besa nmpk jer laa kn..
disebabkan pd masa ini aq tpksa bhadapan dgn satu masalah kluarga, ( mereka yg taw, senyap suda, okeh? :D )
rmai laa sedara mara dtg bkumpul..
ada laa sorg dua ney (bukan sorg dua, bnyk.....)
bagi salam.. so, aq jawab salam dgn snyuman..
padahal, x kenal pown.. :p
maklum laa.. budi bahasa budaya kita...
tanya kat mak, "mak, ada org dtg. ntah sapa ntah. wana x kenal la mak."
mak jawab, "astagfirullahalazim budak ney. tu nenek sedara ekaw dari putatan. mak aihh.. budak ney.. tu ar, dok tperap jer dlm umah bila org ajak g kenduri kahwin ke apa ke..ish3.. "
aq ngan selamber bodo jer senyum2 kambing. heh.
awat salah aq lak? mang aq x kenal pown. huhu.
xpa2. masih blom tlambat tuk mgenali depa suma. aha.
nenek-nenek sedara aq ney plak bkata, "x sangka plak besaq2 dah cucu-cucu ney. bujang2 dah."
heh? nek, aq memang dok mbujang jer. blom kawen pown. :p
kekadang tuu lawak bebeno depa suma ney.
tapi xpa la kan.. dpd dok stress. xda lawak apa suma.
muka pown kang bkedut, x awet muda. (padahal, aq ney kuat marah. =.=" )
kesimpulannya, aq pown xtw apa ntah aq merapu. sja nak menaip. wekkk~
k la u guys, aq cuma nak kata selamat pagi dunia. hihi.
merapu tetiba. hikhik.
okeh kengkawan. nak blah dlu ya? nti ada masa, aq kongsi citer yg merepek ntah apa bnda ntah aq sndiri pown xtaw.
aq bru nak mulakan proses hibernate pada ketika ini. korang plak?
bru nak start windows kan? xpa2. teruskan. chaiyok! :)
have a nice day ya? tata! :)
Friday, June 3, 2011

JOM KENAL-KENAL BIG BANG! :)


NEY DIA! kumpulan BIG BANG... hihi.. :)
jom kenal dorg satu persatu.. ^_^


G-Dragon (G-드래곤)

Profile
Postion: Leader / Main RapperReal
Name: Kwon Ji Yong (권지용)
Date of Birth: August,18,1988
Height: 177 cm
Weight: 58 kg
Blood Type: A
Education: Seoul Korean Traditional Arts Middle & High School
Skills: Rapping, Dancing, Beat Boxing, Composing, Singing, and Languages (Chinese, English)Debut: DaeHanMinGook Hip Hop Flex (2001)
Hobbies: Drawing pictures and listening to music


 
TOP
Profile
Position: Rapper / Beat BoxerReal
Name: Choi Seung Hyun (최승현)
Stage Names: Tempo, T.O.P

Date of Birth: November 4,1987
Height: 181 cm
Weight: 65 kg
Blood Type: B
Education: Seoul Art College (Majoring in Musical), Dangook University in Theater & Film ( starting 2008 )
Skills: Rapping, Beat Boxing, Lyrics Making
Debut: BIG BANG

Hobbies: Reading and Swimming
Likes: Theatrical Performances, Musicals, and Fashion Designing
F
ts 

Seung Ri (승리)
Profile
Position: Vocalist
Real Name: Lee Seung Hyun (이승현)
Stage Name : Seung Ri (승리); V.I
Date of Birth: December 12, 1990
Height: 176 cm
Weight: 60 kg
Bloodtype: A
Skills: Singing, Dancing
Debut: BIG BANG
Likes: Foreign Languages
Family: Parents and younger sibling
Personality: very strong for the youngest member in the group. He is pretty mature because blood type is A. He is shy and keeps lots of things to himself.
Musician He Admires: Justin Timberlake, Omarion
Determination: fighting!I cannot return home
& Older Sis

Tae Yang (태양)
Profile
Position: Vocalist
Real Name: Dong Yong Bae (동영배)
Stage Names: Tae Yang, YB Tae Kwon, YBTK
Date of Birth: May 18, 1988
Height: 174 cm
Weight: 56 kg(? I think something goes wrong =='')
Blood Type: AB
Education: Daejin University in Theater & Film ( starting in 2008 )
Skills: Rapping, Dancing,Beatboxing, Singing, Languages (English, Japanese)
Debut: YG Family’s Second Album in 2002
Hobbies: Basketball, Music, Watching TV
Likes: Church, Summer, Clothers, Game, Manhwa
Religion: Christian
Family Members: Parents and Older brother (Dong Hyeon-Bae 동현배)
Personality: Does his best in everything. Over achiever. Doesn’t like to fight. He talks about his problem with his opponent. He listens to you well and thinks about what he is going to say before
he says anything.
Musicians he admires: Usher, Omarion, Justin Timberlake
Pendant: A sun (taeyang is korean for ’sun’) which has a crown on top and “YB” in the middle meaning “to become the best in music industry


Dae Sung (대성)
Profile
Position: Vocalist
Real Name: Kang Dae Sung (강대성)
Stage Names: D-Lite, Delight
Date of Birth: April 26,1989
Height: 178 cm
Weight: 63 kg
Blood Type: O
Education: KyeongIn High School
Skills: Singing
Debut: BIG BANG
Likes: Rap, Beat Boxing,Cooling
Family: Parents and Older Sis [Bora]
Personality: Always bright. Does his best in everything. When he is around people, he lightens the mood. Loves goofing off and eating. Doesn’t like showing his sadness, known to be the “happy” one in the group.
Musician He Admires: Usher, Omarion, Ne-Yo, Wheesung
Determination: “I’ll work my hardest and become the best.”
Pendent: A pair of headphones surrounding the globe of the world meaning “to let the world listen to your music.”


okeh!! cukup dlu ya? hihi.. ^__^

I LOVE THIS SONG VERY MUCH! :)

SUNGGUH! i'm fall in love!
lagu MORE THAN WORDS sgt menyentuh kalbu.. chewah! :)
jom tgok lirik dia.. :))


Saying "I love you"
Is not the words I want to hear from you
It's not that I want you
Not to say, but if you only knew how easy
It would be to show me how you feel

More than words
Is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me
'Cause I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real

What would you say if I took those words away
Then you couldn't make things new
Just by saying "I love you"

More than words

Now but I've tried to talk to you
And make you understand
All you have to do is close your eyes
And just reach out your hands
And touch me
Hold me close, don't ever let me go

More than words
Is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say that you love me
'Cause I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real

What would you say if I took those words away
When you couldn't make things new
Just by saying "I love you"

More than words
More than words
More than words
More than words
More than words

enjoy!! :)

Pages