Budak Comel Yang Singgah

Tuesday, January 29, 2013

Wordless Day

Assalamualaikum.
yep uols. apa khabar semuanya? terima kasih kerana sudi jengah-jenguk blog aku yg tak cantik ni.
kebetulan aku agak bosan pada hari ini. yela, lecturer semua gi audit.
alahai, cam takde keja lain je aku dok menaip-naip tuk entri kat blog ni.
padahal keja belambak. semuanya aku letak dalam bilik. tak bawak pun gi kelas.
okeh-okeh, hari ni mood aku agak bengong kejap. tetiba jeles pulak baca blog Dena Bahrin.
sweetnya dia, bercinta lepas nikah :') 
always nak macam tu. tapi ntah, Allah swt tau yg terbaik tuk aku :)
just wait and see. :D
terdengar pulak classmates pasang lagu Istikharah Cinta. okeh fine, memori itu datang lagi.
currently, aku suka sgt dengar lagu T2, Tak Jodoh. :')
nice one, tapi memang sedih laa lagu ni. *pliss jgn nanges*

"rela relakanlah masa itu, biarkanlah jadi masa lalu.."

ekceli aku memang bosan tahap gaban kot sekarang. dah laa kecewakan seseorang semalam. 
minta maaf ye sedara. :)
mesti dia kecewa sesangat pada saat dan ketika ini. aku minta maaf.
okeh la, aku rasa lebih baik aku buat keja pada saat ini. sila jangan bazir masa yg ada ya. jangan jangan!
malam nanti kena sambung presentation pulak. mak aihhh. sabo je la.
okeh uols, adios! :)

Quotes of the Day

Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, 
"To be in heaven,together,forever."
*
*
*

"Bilakah jodoh itu akan datang semuanya kerja yang maha Esa, Kita manusia cuma jangan berhenti berdoa dan percaya pada kuasa Allah. Bagaimana Allah mampu ciptakan pelbagai perkara berlainan rupa,sifat & personaliti.begitu juga kebahagiaan. Jangan terlalu berfikir sesuatu di luar jangkaan,tapi jangan pernah putus asa pada Allah yang maha memberi kebahagiaan."


If the 'Love' makes you become worse. Let it go. it's hard. 
Allah knows and He will replace someone better for you. 
If the Love makes your relationship with family or beloved people worse, turn to Allah for decision, Allah knows the best. 
If you're in dilemma what you want and what make things better. 
Have faith in Allah, He knows what you've done.
He knows what you've sacrificed. 
Dan, cinta itu memang perlukan pengorbanan.


 If you love someone, protect the 'love'. Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. 
I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. 

Please save your love story. 


"Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy."

*gambar dari blog Dena Bahrin :)

I Wish...

Assalamualaikum.
hari ni aku rasa poyo sesangat post pasal tajuk entri yg bkenaan. I Wish. 
yep, I wish.
aku berharap agar dapat buat photoshoot with my Mr. Right, my future hubby macam Dena Bahrin.
rujuk gambar di bawah.
*
*
*


so, dear my future husband, minta ampun sesangat. hehe. sangat2 nak ambik gambar cmni.
ekceli, aku pun taktau sapa future husband aku. 
siapapun yg telah Allah swt tentukan tuk aku, insyaAllah, aku terima. :)

p/s: minta maaf ya dik Dena Bahrin, cik kak pinjam gambar kejap. tu laa cute sangat :p

sila usha blog Dena Bahrin ye. best sangat blog dia. suka :)
Monday, January 28, 2013

Tak Jodoh - T2



Kering air mataku mengingat tentangmu

Tentang kita yang tak jodoh
Dulu pernah bermimpi saling memiliki
Nyatanya pun tak kesampaian

Rela relakanlah masa itu
Biarkanlah jadi masa lalu

Kenang diriku selalu di hatimu

Selalu di jiwamu, simpan di memorimu
Ku nanti dirimu bila malam pun tiba
Cukup kita yang tahu, mimpi jadi saksinya

Kering air mataku mengingat tentangmu

Tentang kita yang tak jodoh

Rela relakanlah masa itu

Biarkanlah jadi masa lalu

Kenang diriku selalu di hatimu

Selalu di jiwamu, simpan di memorimu
Ku nanti dirimu bila malam pun tiba
Cukup kita yang tahu, mimpi jadi saksinya

Kenang diriku selalu di hatimu

Selalu di jiwamu, simpan di memorimu
Ku nanti dirimu bila malam pun tiba
Cukup kita yang tahu, mimpi jadi saksinya

Mimpi jadi saksinya
Sunday, January 27, 2013

SNSD 'Lost in Love' Lyrics (English)


*love this song very much. sangat2 menyentuh hati + bkait rapat dengan diri sendiri. :')*


Are we really breaking up now

Or are we just separated for a moment, like how we promised to be
This separation is already enough for me
Why haven't I heard from you



I love you, I can wait for you endlessly
When you come to find me
I can smile at you, always oh



Am I still unable to accept it
That you turned around and announced our separation



I just want to accept the truth as it is
What are you doing now?



I love you, I can wait for you endlessly
When you come to find me
I can smile at you, always oh



Now that sadness slowly accumulates
Although I know that you really left
I can only hope to be nicer to you when you are back



Why am I behaving so stupidly 
The time that you gave me
Is just time for us to even things out between us 



I'll not be sad 
For the belief that you'll come to find me
The belief makes my love stronger
And gives me the energy to live on

SNSD - Promise - Translation :)


Indescribable pain spreads throughout the whole body though the daily life that I’ve dreamed look me up.

I want to be alone sometimes and so many attention makes it hard.
When I want to breathe swamped in an ordinary life

“What about us? What about love?”
This brief phrase raises me up.
You cuddle me in your bosom warmly.

When glaring lights are turned off, a day goes by. I cannot control my sloping shoulders and empty mind.

You knock my mind I was hiding like a miracle in dark hours.
You light me up with your bright again.

“What about us? What about love?”
This brief phrase raises me up.
You cuddle me in your bosom warmly.
Only a step closer to me and a bit more warmly.
We pinkie swear that we’re together forever. Promise to you.

Just remember this only though I can’t tell how thankful I am.
You make me laugh. You’re my love.

“What about us? What about love?”
This brief phrase raises me up.
You cuddle me in your bosom warmly.
Only a step closer to me and a bit more warmly.
We pinkie swear that we’re together forever. Promise to you.

Promise to you…ooh… Promise to you…ooh..


WonderfulGeneration.net 
Under Creative Commons License: Attribution

Smile, Even Your Soul Cry :)

luaran nampak tidak kisah akan situasi yang terjadi..
tetapi jauh di sudut hati, mengharapkan semuanya berakhir dengan baik..
malah, mengharapkan agar adanya seseorang yg sudi mendengar luahan hati tika ini..
smile, even your soul cry :')


with a lots of love, AwanaYz. 

Wednesday, January 23, 2013

Semua Isi Hatimu - 3 Suara



Assalamualaikum. 
hyep uolss. kali ni aku nak share lirik lagu pulak. hehe. bukan apa, sejak kebelakangan ni, suka giler kot dgr lagu :)
paling layannnn - Semua Isi Hatimu by 3 Suara
korang msti dah taw kan sapa mereka-mereka ni?
of coz korang taw. sapa yg tak kenal Jac, Ning ngan Shila Amzah kan?
apapun, korang try laa dgr lagu ni. sangat-sangat best. and, lagu ni for someone
teeettttt! if u know what I meant. ;p *spiking lundun*
anyway, enjoy yourself. ;)
*
*
*

Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku untukmu

Cubalah ‘tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah ‘tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu


Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku
Yang hanyalah teruntuk dirimu

Cubalah ‘tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah ‘tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Cubalah ‘tuk cubalah ‘tuk mengerti aku
Cubalah ‘tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Semua isi hatimu


Ke Sana Denganmu - Adibah Noor ft Sam


Di bibirmu ada ukiran membayang bahgiamu sungguh ayu

Di matamu ada kerlingan tergambar debaranmu
Usah dikau sangsi genggamlah erat tanganku
Ku ingin ke sana denganmu

Chorus:
Mulakanlah kamu sayang usah berhenti
Jiwa dan ragaku ini tetap disisimu
Sumpah setia ku hanyalah untuk mu
Hingga ke akhirnya dikaulah nyawaku

Kau nafasku telah tersemat mendalam (oh cintamu) kau yang satu

Kau hidupku (kau hidupku) segala impian terilham olehmu
Bawalah diriku genggamlah erat tanganku
Ku ingin ke sana denganmu

[Ulang Chorus]

Bersama oh kasihku memohon doa restu mereka yang terus setia mencinta
Semoga mahligai yang indah berlimpahan jujur dan tulus bahagia
Kekal selamanya

[Ulang Chorus] x2

Monday, January 21, 2013

Lovely | Frenzie | 2013 :)


with sweet frenzie, Su Sin Ting. Sarawakian. :)
kami berjiran! hekhek. :D

picture- via IPhone5~


Mari Tah Belajar Kurapak Brunei :)

Assalamualaikum.
hyep hyep! kali ni aku nak share pasal benda ni. BAHASA BRUNEI. :)
ekceli, aku tak tau sangat sal bhasa ni coz kurang sikit cakap brunei. hihi.
aku cuma share benda yg aku tau jep. nextyme aku kongsi ngan korang sal identiti suku kaum Brunei ni ea.
dari adat resam, kepercayaan dan pantang larang. aku share ilmu, benda yg aku tau sikit-sikit :)
FYI, dis kind of information merupakan bahan pembentangan aku tuk subjek EDU3106.
so, aku cuma share pasal suku kaum Brunei di kawasan Membakut je ea.

selamat belajar! ^_^



itu saja untuk hari ni. nextyme kita belajar lagi okeh! :)

With Lots of Love, AwanaYz.
#published.

I Wish...

"I wish I could talk to him like before. :') story mory for 10 minutes, bila tak cukup, extend the time to 20 minutes. I miss that moment. seriously. for now, biarkan semua tu jadi satu memori. mungkin juga hanya terjadi dalam mimpi."
Sunday, January 20, 2013

‎:: SESEORANG YANG BENAR-BENAR MENCINTAI ::


Seseorang yang mencintai kamu..
Tidak bisa memberi alasan mengapa ia mencintaimu..
Dia hanya tahu, di mata dia,
Kamulah satu - satunya...

Seseorang yang mencintai kamu...
Sebenarnya selalu membuatmu marah/gila/menyampah stress...
Tapi ia tidak pernah tau hal bodoh apa yang sudah ia lakukan...
Kerana semua yang ia lakukan adalah untuk kebaikanmu.. ..

Seseorang yang mencintai kamu....
Jarang memujimu, tetapi di dalam hatinya kamu adalah yang terbaik....
Hanya itu yang ia tau....

Seseorang yang mencintai kamu....
akan marah-marah atau mengeluh jika kamu tidak membalas pesannya atau talefonnya..
Kerana ia peduli dan tidak ingin sesuatu terjadi
pada kamu...

Seseorang yang mencintai kamu.....
Hanya menjatuhkan airmatanya di hadapanmu, dan ketika kamu mencuba menghapus air matanya.. ..
Kamu telah menyentuh hatinya! 
Ya...
Dimana hatinya selalu berdegup/berdenyut/ bergetar untuk kamu.....

Seseorang yang mencintai kamu..
Akan mengingat setiap kata yang kamu ucapkan..
Bahkan yang tidak sengaja dan ia akan selalu menggunakan kata2 itu tepat waktunya.... .

Seseorang yang mencintai kamu..
Tidak akan memberikan janji apapun dengan mudah..
Kerana ia tidak mahu mengingkari janjinya..
Ia ingin kamu untuk mempercayainya..
dan ia ingin memberikan hidup yang paling bahagia dan aman Selama-lamanya. ...

Seseorang yang mencintai kamu..
Mungkin tidak bisa mengingat kejadian/kesempatan istimewa..
Seperti perayaan hari ulang tahunmu..
Tapi ia tahu bahwa setiap detik yang ia lalui, dia mencintai kamu, tidak peduli hari apakah ini..

Seseorang yang mencintai kamu...
Tidak mahu berkata "aku mencintaimu" dengan mudah....
Kerana segalanya yang ia lakukan untuk kamu adalah untuk menunjukkan bahwa ia siap mencintaimu. ..
Tetapi hanya ia yang mengatakan SAYA SAYANG AWAK pada situasi yang istimewa...
Kerana ia tidak mahu kamu salah mengerti...
Dia mahu kamu mengetahui bahawa ia mencintai dirimu...

Seseorang yang benar2 mencintai kamu..
Akan merasa bahawa sesuatu harus di katakan sekali saja..
Kerana ia berfikir bahawa kamu telah mengerti dirinya..
Jika berkata terlalu banyak, dia akan merasa bahawa tidak ada yang akan membuatnya bahagia/tersenyum..

Seseorang yang mencintaimu..
Tidak tahu apakah ia harus menghubungimu ketika kamu marah..
Tetapi ia akan mengirim pesan setelah beberapa jam...
Jika kamu menanyakan : Mengapa lambat telefon??
Dia akan berkata: Ketika kamu marah penjelasan dariku semua hanyalah sampah. Tetapi ketika kamu sudah tenang, penjelasanku baru akan benar-benar menyejukan hati.

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan menyimpan semua benda yang telah kamu berikan... 
Bahkan Kertas kecil bertuliskan I LOVE YOU ada di dalam dompetnya.

Seseorang yang mencintai kamu...
jarang mengucapkan kata-kata manis Tapi kamu tau'Kecupanya' sudah menyalurkan semuanya.

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan selalu berusaha membuatmu tersenyum dan tertawa walau terkadang caranya membingungkanmu. ..

Seseorang yang mencintaimu. ..
Akan membalut hatimu yang pernah terluka dan menjaganya dengan setulus hati agar tidak terluka lagi...
Dan ia akan memberikanmu yang terbaik walau harus menyakiti hatinya sendiri...

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan rela melepaskanmu pergi bila bersamanya kamu tidak bahagia...
Dan ia akan ikut bahagia walau kamu yang dicintainya bahagia bersama orang lain...


XOXO :D
#published.
-AwanaYz-
Friday, January 18, 2013

Nota PSK 3103 - Kajian Masa Depan

Assalamualaikum. 
hyep! malam ni aku nak sharing-sharing ngan korang pasal nota ringkas PSK 3103 - Kajian Masa Depan.
kepada mereka yg memang stalker aku kat fb, dorang tahu laa yg aku pernah dok sebok siapkan ppt ni.
aku buat sendiri tau! no kopipes. ingat aku suka sangat ke minum kopi. heh, pe kaitan -_-"
tak banyak pun bnda alah ne, sikit je. aku printscreen je dr lappy then share ngan korang.
kita kena share ilmu. ye kan?
rasanya untuk exam boleh laa kot korang rujuk-rujuk sini. merapu je aku.
jangan gelak kalau ppt yang aku buat ni tak cantik ke, apa ke..
nak copy bley, pandai-pandai korang laa. jgn salah guna sudah.
so, let's study!
*
*









okie, sekian. terima kasih. selamat belajar. :)








Salasilah Keluarga

Assalamualaikum.
hye peeps! sory uolss. lama sgt mendiamkan diri.
agaknye aku sembunyi kat bawah tempurung kot. ekekeke.
maklum laaa, dh msuk minggu ke 3 kuliah aku tuk semester 5 ni. busy giler kot.
baru jap tadi aku siapkan salasilah keluarga aku yang besar tuu tuk dihantar besok.
untuk apa? haaa.. tuk PSK okeh.. *bangga jap*
aku xde laa nak banyak cakap kat sini, lagipun korang tengok sendiri lerr salasilah keluarga aku satgi naaa..
banyak lagi keja nak kena buat. itooo, iniiii... iron baju pun tak lagi..
besok kelas awal giler, pukul 7 dh start. konfirm our tutor dh terpacak kat depan kelas pukul 6.50 pgi.
penuh komitmen! bangga! :)
tapi ank murid dia pula buat hal datang lewat. sory sir! :)
 anyway, pliss usha-usha pic di bawah yg aku dh printscreen kan tuk korang kenal family aku.hee.

*ada jugak nama pakcik n makcik aku yg aku taktau, aku just letak je apa-apa ntah. ;p*

#maaf!aku taktau sangat nama kazen-mazen aku ne. nama bebenor mereka laaa mksud aku. ;p


m family :)


family papa :)

family mama :)

okeh, done! :)

LISTEN! LISTEN! LISTEN!
sila jangan copy tak tentu hala okeh. minta kebenaran dulu dgn aku. faham tak?
SEKIAN.

xoxo ;D

-AwanaYz-

Adios. buibui.

Pages